top of page

Cum să te pregătești pentru o ședință foto de familie?

Updated: Apr 3

Atunci când planifici o ședință foto de familie, există câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare pentru a avea o experiență plăcută și rezultate așa cum îți dorești. Iată câteva sfaturi:


Comunicarea cu mine: Împărtășeste-mi viziunea și așteptările tale pentru ședința foto. Dacă ai idei specifice sau locuri preferate, discuta despre ele înainte cu mine.





Programarea în funcție de rutină: Programează ședința foto într-un moment în care copiii sunt odihniți și binedispuși, de obicei, după o masă și un somn.


Vremea: Verifica prognoza meteo înainte de ziua ședinței foto. Dacă este o ședință foto în exterior, asigura-te că sunteți pregătiți pentru condiții meteo variabile.


Stilul ținutelor: Alege ținute în care vă simțiți confortabil și care reflectă stilul vostru ca familie. Coordonarea culorilor poate adăuga un aspect vizual plăcut fotografiei iar pentru stilul meu luminos de fotografiere și editare cele mai potrivite sunt ținutele pastel, fără imprimeuri puternice. Aici găsești o colecție de astfel de ținute, pentru inspirație.


Accesorii și elemente personale: Adu cu tine elemente personale, cum ar fi jucăriile preferate ale copiilor sau alte accesorii care definesc familia voastră. Acestea pot adăuga un plus de autenticitate imaginilor.


Ceva bun pentru copii: Dacă aveți copii mici, pregătiți gustări și băuturi în avans. Aduceți o jucărie sau obiecte preferate pentru a-i ține interesați și distrași.


Cum decurge întâlnirea noastră? O ședință foto durează între 40 și 60 de minute, în care țin să realizez atât poze de grup, cât și individuale cu membrii familiei. Este important să aveți ambele tipuri de fotografii pentru a capta relația dintre toți membrii familiei și personalitățile individuale. Voi face câteva fotografii tip portret în care vă veți uita spre cameră, dar și muuulte fotografii spontane. Voi încerca să surprind momente autentice și spontane. Nu ezitați să interacționați între voi în mod natural, să vă jucați cu copiii sau să aveți momente de tandrețe.


Relaxare și distracție: Încercați să vă relaxați și să vă distrați în timpul ședinței foto. Eu voi căuta să surprind momente sincere, așa că nu trebuie să vă simțiți presați să pozați într-un anumit fel.


Răbdare: Uneori, lucrurile nu merg așa de ușor cum ne-am dori. Răbdarea este esențială, mai ales atunci când copii sunt mici. Iar eu voi încerca mereu să avem parte de o atmosferă prietenoasă, în care ei să se simtă în largul lor.


După ședința foto: Voi selecta și edita cadrele reușite și veți primi fotografiile într-o galerie online, gata de admirat și de trimis mai departe către prieteni și familie. Nu uita însă să salvați fotografiile și în calculatorul vostru și să le imprimați sau să le păstrați și într-un album tip fotocarte cu care vă pot ajuta, pentru a le avea mereu la îndemână.


Amintiți-vă că scopul unei ședințe foto de familie este să creați amintiri frumoase și autentice. Cu puțină pregătire și relaxare, veți putea obține imagini minunate pe care le veți prețui pentru totdeauna!


Dacă doriți să creați amintiri de care să vă bucurați peste ani, mă puteți contacta la fiefotografie@gmail.com, prin formularul de contact de pe site sau pe mesageria de pe Facebook.






bottom of page