top of page
Writer's pictureDelia Simon

Sfaturi pentru o ședintă foto outdoor reușită!


Este sezonul ședințelor foto în aer liber! Și pe bună dreptate, cine nu ar vrea să profite de frumusețea pe care natura ne-o oferă! Culorile vii și vesele, soarele, faptul ca acum putem ieși in voie oriunde la iarbă verde mă fac să iubesc la nebunie acest sezon.

Știm cu toții că fotografiile sunt importante pentru a surprinde momentele trecătoare ale copilăriei iar eu sunt aici cu cele mai bune sfaturi pentru a te asigura că vei obține fotografii de vis și care te vor inspira să ajungi în fața aparatului foto în acest sezon cu încredere.


Alege un fotograf potrivit pentru copii


Asigură-te că alegi un fotograf obișnuit să lucreze cu copii și familii. Crede-mă, acest lucru va face o diferență uriașă în a face experiența mai puțin stresantă și cu rezultate mai bune. Nu toți fotografii sunt la fel și cred ca ți-ai dori pe cineva care să fie distractiv și care poate scoate în evidență zâmbetul natural al copiilor tăi. Fotografia de familie este o specialitate și un bun fotograf de familie va fi răbdător, înțelegător și (sperăm) rapid.

Copiii tăi vor fi mult mai confortabili și relaxați cu cineva care știe să vorbească cu copiii, cum să-i facă să râdă și dispuși să interacționeze cu ei. Solicită recomandări prietenilor care au copii și asigură-te că portofoliul fotografului prezintă mulți copii în fotografii.

Asigură-te că îți place și stilul fotografului și aspectul imaginilor lui / ei. Fotografii au de obicei un stil de editare specific care îi face diferiți de ceilalți. Aspectul imaginilor poate fi super saturat și cald, luminos și colorat, mat și întunecat sau orice altceva. Dacă îți plac fotografiile luminoase, aerisite și colorate poți face o echipă grozavă cu mine!




Locație, locație, locație


Alege o locație care să reflecte stilul de imagine dorit. Dacă vrei să fii înconjurat de natură, alege un parc, o fermă sau o plajă. Vrei ceva distractiv și colorat? Poate un parc de distracții. Vrei un sentiment urban? Mergeți în oraș și obțineți câteva imagini de familie în mijlocul agitației. Și nu subestima opțiunea de a face fotografii de familie în jurul casei tale! Puteți surprinde strălucirea orei aurii și frunzele care cad în confortul propriei curți. Dacă aveți nevoie de idei de fotografie de familie, solicită-i fotografului recomandări despre locațiile preferate.


Momentul este cheia


Sunt sigură că ați auzit cu toții că există o „oră de aur” magică chiar înainte de apusul soarelui, cel mai râvnit moment al zilei pentru fotografii. Ei bine, acest lucru poate fi adevărat dacă aveți copii care pot funcționa în mod normal toate orele zilei, dar dacă aveți copii mici, este posibil să nu fie cel mai bun moment pentru familia ta. Când rezervi o sesiune, discută cu fotograful despre cel mai bun moment al zilei pentru copii și despre lumină. Gândește-te la rutina și programul zilnic al copiilor, ia în considerare somnurile, mesele, nivelurile de energie și starea generală de spirit la orice moment dat al zilei.





Verifică vremea


Fotografia este totul despre lumină, deci asigură-te că vremea nu afectează lumina din jurul vostru. Umbra și norii sunt binevenite, chiar dar căldura intensă sau ploaia nu vor funcționa. Rămâi la curent cu prognoza meteo (și fotograful tău o va face) și amintește-te de el / ea dacă vremea va fi o problemă în timpul ședinței foto.


Coordonează îmbrăcămintea


Când alegi ținute pentru fotografiile de familie, așează toate piesele împreună, astfel încât să poți vedea cum arată totul. Încearcă să rămâi la o schemă de culori, cu 2-3 culori principale și câteva neutre aruncate. Evită orice cu logo sau grafic îndrăzneț. Începe prin a stabili ce va purta mama. Mama stabilește starea de spirit / tonul întregii familii. Aici poți vedea o selecție de ținute pentru inspirația ta https://ro.pinterest.com/deliasimon7/family-outfits-for-photoshoot/





Pregătește-ți copiii


Înainte de sesiunea foto, este o idee minunată să discuți cu copiii despre ce va urma. Unii copii devin nervoși în jurul oamenilor noi sau în condiții noi, astfel încât să le oferi informații despre cum vor merge lucrurile îi ajută să fie bine dispuși. Dacă sunt nervoși sau speriați, lăsă-i să aducă jucăria preferată pentru a obține o fotografie specială sau oferă-le o surpriză dulce.


Imaginile sincere sunt regele


Dacă ai copii mici și obiectivul tău este să obții acea fotografie perfectă, cu toată lumea care privește direct în cameră și zâmbește, atunci s-ar putea să fii dezamăgit. Cei mici (de obicei) au o atenție foarte scurtă și pot fi greu de surprins. Un fotograf de familie grozav îi va face pe copii să se simtă confortabil, jucându-se și râzând, dar este posibil să nu se uite întotdeauna la cameră. Asta e ok! Fotografiile cu toată lumea care privesc în altă direcție sunt preferatele mele! Lasă personalitatea tuturor să strălucească, iar fotografiile vor arăta conexiunea într-un mod în care nici o fotografie zâmbitoare standard orientată spre față nu poate face vreodată.

Lasă copiii să fie copii - viața reală este atât de frumoasă!





Relaxați-vă și (încercați) să vă distrați


Acesta este probabil cel mai greu sfat de urmat de părinți, dar cel mai important. Copiii tind să răspundă mai bine la sfaturi dacă părinții lor nu sunt cei care le spun ce să facă. Urmați exemplul fotografului și, dacă are nevoie de ajutor, îl va cere. Fotografii sunt obișnuiți cu haosul.

Colaborează cu fotograful pentru a atrage emoții autentice. În loc de “Hai, zâmbește!" încercați să cântați melodia preferată, să vă gâdilați, să dansați, etc. Lucrurile care în mod normal îi fac să zâmbească se transformă în cele mai frumoase fotografii!





Sper că aceste idei și sfaturi pentru fotografii de familie în aer liber vă vor ajuta să aveți amintiri prețioase!

Comments


bottom of page