top of page

Dragă mamă, tu câte poze ai împreună cu familia ta?

Întotdeauna am fost cea care a făcut fotografii. A fi în spatele aparatului foto este locul în care mă simt cel mai confortabil. Așadar, ca o surpriză, de multe ori nu sunt în nicio fotografie. De curând mi-am dat seama că nu există multe fotografii nici cu mama, mama ei sau mama tatălui meu.

Deși am amintiri, nu este același lucru cu a răsfoi un album foto și a vedea momente dintr-o perspectivă diferită. Când copilul meu va fi mare, îmi doresc ca el să poată privi fotografiile și să mă vadă ca făcând parte din viața lui. Poate va râde de cât ne asemănăm (sau nu). Poate o să zâmbească la toate lucrurile prostuțe pe care le-am făcut împreună și o să-și amintească ce mamă grozavă are (ei bine, asta cel puțin sper! Lol).


Mamele apar rar în poze, cel puțin atunci când copiii lor sunt mici. Sau dacă apar în poze, acestea nu sunt tocmai genul de fotografii pe care le-ai pune la păstrare într-un album, pentru a le redescoperi peste 5-10 ani.

Desigur, este foarte important să ne bucurăm în timp real de momentele petrecute împreună cu familia, dar fotografiile ne pot ajuta să ne aducem aminte de acele momente chiar și peste ani. Ne ajută să simțim din nou aceleași sentimente de bucurie, căldură și calm. Mai apoi, când copiii cresc, aceștia vor putea privi fotografiile și își vor aduce aminte cu drag de familie, de timpul petrecut împreună și de acei ani minunați ai copilăriei.


Atunci când mamele nu apar în fotografii, chiar dacă mama a fost prezentă în spatele camerei, acel eveniment va fi asociat cu lipsa ei. De aceea îmi doresc să încurajez mămicile să facă un pas în față, la propriu și la figurat, și să se lase fotografiate împreună cu cei mici, cu întreaga familie.



O ședință foto într-un cadru plăcut, cu o atmosferă pozitivă, te poate ajuta să îți îmbunătățești încrederea în tine, dar și să creezi amintiri plăcute și minunate pentru cei mici!

46 views0 comments
bottom of page